Nu ti-e somn, ursuletule? - de Martin Waddell, ilustratii de Barbara Firth

Carte pentru copii, Pui de Urs: Incurajeaza-ti cel mic sa-si depaseasca temerile, descoperind povestea teribil de dragalasa a soricelului din aceasta carte cu coperta cartonata! Descopera intunericul impreuna cu Pui de Urs!
Disponibilitate: In stoc
SKU: ECC589
31,76 lei incl TVA
Grupa de varsta: 2-6 ani
22 x 26 cm / carte cu coperta cartonata / 36 pag.
ISBN: 9789738890589 / An aparitie: 2022
Traducere de: Andreea Demirgian

Incredere, rabdare, iubire
Pui de Urs nu poate sa adoarma. „Mi-e frica de intuneric”, spune el, desi intunericul din coltul Pesterii Ursilor in care isi are patutul nu-l impiedica sa se mai zbenguie putin. E adevarat, e intuneric in jur si mai ales afara. Nici cel mai mare felinar nu poate razbate in noapte. Ce-i de facut?

Multi copii se tem de intuneric, mai ales cand vine ora de culcare si raman singuri in patutul lor. Si mai multi cred ca joaca n-ar trebui sa se termine niciodata - de ce sa pierzi atat de mult timp cu un lucru plictisitor cum e dormitul?  

„Nu ti-e somn, ursuletule?” (Can't You Sleep Little Bear?) nu ne prezinta o solutie-minune, ci mai degraba ne sugereaza, prin caldura ilustratiilor si tonul bland al textului, ca intotdeauna cea mai potrivita atitudine e una bazata pe calm, incredere si iubire. Martin Waddell este un celebru autor irlandez (n. 1941 - Belfast) de literatura pentru copii şi adolescenţi. Pe cand era copil, obişnuia sa inventeze tot felul de întamplari pe care le povestea celor din jur într-o maniera foarte captivanta, dupa cum îi place sa-şi aminteasca. Pasiunea pentru poveşti nu l-a parasit niciodata şi, dupa o scurta şi neconvingatoare cariera de fotbalist, adevarata sa vocaţie a devenit literatura pentru copii.

 „Nu ţi-e somn, ursuleţule?” este cartea sa de referinţa, iar pentru întreaga opera Martin Waddell a primit in 2004 cea mai importanta distincţie care se acorda autorilor de carţi pentru copii - premiul Hans Cristian Andersen, oferit de International Board on Books for Young People (IBBY - www.ibby.org).

 „Temerile şi nevoile copiilor mici sunt cat se poate de reale şi concrete pentru ei. Cand am scris despre ele, n-am avut nici o clipa intenţia de-a le desconsidera sau de-a le rezolva rapid printr-un happy-end forţat, cum fac multe poveşti. Deznodamantul fericit trebuie sa decurga firesc din desfaşurarea poveştii. Orice poveste pentru copii trebuie sa fie nu numai originala, amuzanta sau emoţionanta, ci şi… cinstita. Aceasta convingere se regaseşte în Can't You Sleep Little Bear.” (Martin Waddell, în discursul de la decernarea premiului H.C. Andersen).