Ernest si Celestine l-au pierdut pe Simeon - Gabrielle Vincent

Odrasleasca si autentica, povestea lui Ernest si Celestine te va captiva, facandu-te sa zambesti – rejoice toata bucuria de a fi copil.
Producator: Editura Frontiera
Disponibilitate: Iesit din stoc
SKU: EFR6135
30,88 lei incl TVA
In timpul unei plimbari, Celestine isi pierde jucaria preferata – pe dragul pinguin Simeon. Nicio alta jucarie nu-l poate inlocui, iar Celestine e tare mahnita! Ernest are insa o idee care ii readuce lui Celestine zambetul pe buze, intr-o poveste emotionanta despre pierdere, regasire si generozitate.

Nu este usor sa intri in constiinta a generatii intregi de copii! Dar iata ca Ernest si Celestine sunt printre cele mai indragite personaje din literatura europeana pentru copii. Si nu avea cum sa fie altfel, de vreme ce povestile lor surprind intr-un mod cald si autentic intamplari din viata oricarui copil (pierderea unei jucarii, capriciile zilnice, frica, dezamagirea in fata unei promisiuni netinute etc.).

Textul simplu si puterea evocatoare a imaginilor pastelate fac din seria „Ernest si Celestine” o capodopera de mare sensibilitate si o prima scoala a vietii pentru micii cititori.Aparute pentru prima data in anii ’80, povestile lor au dat nastere unei serii literare care cuprinde astazi 26 de titluri.

Gabrielle Vincent este pseudonimul sub care a publicat carti pentru copii pictorita belgiana Monique Martin (1928-2000). In anii ’80, Monique Martin s-a dedicat cu pasiune ilustratiei de carte pentru copii si a devenit creatoarea unor albume memorabile, printre care „Le petit Ange a Bruxelles”, „Un jour, un chien” si, desigur, seria „Ernest si Celestine”.

Greutate: 0.350 kg
Dimensiuni: 26 × 22.8 cm
Numar de pagini: 36
Varsta recomandata: +3 ani
Tip coperta: cartonata
Anul aparitiei: 2019

Autor: Gabrielle Vincent
Ilustratii: Gabrielle Vincent
Traducere: Alexandru Gurau