Ce a facut marchizul cand a aflat - Brad Florescu

CarteaMortul Inchipuit oferita de Brad Florescu invita copiii sa exploreze o selectie speciala de povesti ilustrate din intreaga lume, imprastiind invataminte pretioase ce ne pot fi de folos si noua, adultii!
Producator: Editura Frontiera
Disponibilitate: Iesit din stoc
SKU: EFR6470
39,71 lei incl TVA
Ce a facut marchizul cand a aflat este o antologie ilustrata de povesti ale lumii, semnata de calatorul-povestitor Brad Florescu. Asemenea celorlalte titluri din colectia Frontiera Clasic, cartea de fata le propune copiilor o selectie inedita de povesti ale lumii, ilustrate si repovestite in cheie moderna.

Brad Florescu este calator, fotograf si totodata un nume vechi in publicistica romaneasca. Din 2009, cand s-a mutat in Thailanda, s-a dedicat pasiunii sale de calator, pe care a documentat-o constant pe blogul Tedoo.ro si pe care o transpune acum si sub forma editoriala.

Cele 18 texte care alcatuiesc cartea pot fi considerate povesti pentru copii, fiindca sunt pline de culoare, de umor, de vietuiala si de talc. Dar la fel de bine le putem citi si ca oameni mari, ghicind indaratul culorilor cateva nestemate de intelepciune perena, perfect aplicabile vremurilor noastre.

De pilda, povestea care da titlul cartii ne invata cum sa ne raportam la Breaking News, la momentele in care o veste raspandita fulgerator face pe toata lumea sa-si piarda mintile. Din Mortul inchipuit, povestea tragicomica a unui taietor de lemne etiopian, intelegem cat de departe ne poate duce credinta oarba intr-o informatie. Cand a venit Daivau este o poveste despre puterea fricilor noastre imaginare, iar Ziua cand barbatul s-a ingrijit de casa traseaza o frontiera clara intre abordarea feminina si cea masculina a problemelor de zi cu zi. Cei trei fratiori descrie o lume dirijata de incompetenti (va suna familiar?), iar din Maria cea isteata invatam cum poate fi dezamorsat inteligent arbitrariul tiraniei.

Ilustratiile cartii sunt semnate de Matei Alexandrescu, student la Academia de Arte Frumoase din Viena.

Greutate: 0.4 kg
Dimensiuni: 25 × 20 cm
Varsta recomandata: +7 ani, +10 ani, carti fara varsta
Numar de pagini: 88
Tip coperta: cartonata
Anul aparitiei: 2021
Autor: Brad Florescu
Ilustrator: Matei Alexandrescu